CAC a CACIB v Targu Mures

04.09.2010 20:17

Další den v Targu Mures :-) a opět plný zážitků.

Výstava v Targu Mures má své kouzlo, bohužel jen večer, přes den nás to tak trochu zaskočilo.  Náš ring byl na místo zelené trávy uprostřed dlážděné cesty o rozměru stěží 5x10m připomínající uťatý trojúhelník. Sice nám tvrdili, ať si nesedáme ke kruhu, že se bude rozšiřovat, ale nakonec se běhalo jak to bylo načmárané na zemi. Díky tomu, že nebyly okolo kruhu žádné zábrany a kruh byl označen jen nějakým igelitem na zemi, se stávalo, že tudy prošla paní s kočárkem či rodinka se zmrzlinou. Málo místa, ale nás neovlivnilo a Ruffík dostal krásnou V2 (hodnotil Claudio de Giuliani). 

Rumunský rozhodčí, pan Petru Muntean, byl seriózní a bylo vidět, že ví o psech hodně. Však jsme ho nejednou na výstavách viděli. Ruffík měl dobrou náladu, nespal ani se nerozptyloval okolím a byl oceněn V2.

Pak se stala věc, kterou jsme nestíhali vnímat. Rozhodčí se dnes rozhodl udělit "velmi dobrou" oběma psům našich přátel z Oradei (se kterými se často vídáme na výstavách). To majitelku to rozhořčilo natolik, že začala protestovat a to tak, že se rozhodčí nedal, nejdřív jim vysvětlil, že ho nezajímá jaké má jejich pes předky, ani co si o svém psu myslí majitelka, na svém posudku si stojí. Protože se podle jeho slov diskuse začala měnit na cirkus poslal na ně ochranku. Věci nabrali rychlý spád, organizátor jim nechal hodinu na opuštění areálu a zákaz vstupu. No soda. Na to se nedalo nic říct, taková situace byla pro nás dost nepochopitelná a to z obou stran.

Protože byly v jednom dni CAC a CACIB, přes den jsme se "poguljali v parke" jak říkali místní rusové, kterých sem přijelo požehnaně. V Targu Mures je nádherné náměstí, pečou tu čerstvé preclíky, dá se zde pěkně procházet a tak bylo na co koukat.

Uvidíme zítra, zda budeme mít větší štěstí. 

—————

Zpět