CACIB Rumunsko - report

07.09.2009 10:31

Přátelé a známí, věřte, že na tento víkend jen tak nezapomeneme.

CACIB Tg. Mures 92009

Tak začněme popořádku. Ruffík se oba dny zůčastnil finále o nejlepší štěně. V neděli byl velmi blízko vítězství, ale nakonec si porotce vybral jinak, i když se rozhodoval,.. (i to druhé místo by potěšilo, ne?) V sobotu jsme se též dostali mezi 5 nejlepších štěňat, a i to považujeme za velký úspěch. Hagrid obstál v sobotu na výbornou, získal CAC a res. CACIB, v neděli pak jen výbornou. I přesto jsme byli spokojeni, i když v uvozovkách. Opět jsme získali spoustu informací a zkušeností vesměs negativních.

Ihned ráno jsme se potkali s panem Urbanem, dal nám první informace, kde dostal katalog, kde číslo. Za chvíli se objevili naši známí z Oradei, co zde mají chovnou stanici bíglíků, ptali se na Ruffíka, že se jim moc líbí, chtěli vidět jeho papíry, aby se mrkli na rodinu a když viděli tituly jeho taťky, nevěřícně kroutili hlavou a na rovinu řekli, že ho sledují už dlouho a mají pro něj nevěstu, pokud budeme mít v budoucnu po jeho uchovnění zájem. Zvedlo nám to náladu. Pak se nějak rozpovídali, a začali mluvit o Hagridovi, že má nádhernou hlavu, ale to zabarvení není v Rumunsku bráno jako krásné pro porotu, ale jen pro děti a rodiny na oko. Na rovinu nám řekli, že v u Rumunských rozhodčích moc CACIBů nenasbíráme s tímto zbarvením. Že milují zbarvení jako má Ruffy. To se ihned ukázalo asi za hodinu, kdy jsme nastoupili do kola. Psy od pana Urbana se Rumunskému rozhodčímu Cristian Stavarache - nelíbili. Po ukončení v kole jsme nevěřili vlastním očím. Ruffík nezklamal odnesl si velmi nadějnou a best puppy, Hagrid CAC a res. CACIB, takže u nás dobrý. Zato panu Urbanovi to bohužel nevyšlo. A ni my jsme nechápali jak byl drsný. Psovi dal velmi dobrou a fence V2 bez titulu. Když se i naši známí za pana Urbana a apelovali na rozhodčího proč není v posudku uveden ani titul ani textem psané hodnocení, rozhodčí jen rozmáchol rukou, naznačil, že to není jeho povinnost a ukončil jakoukoliv konverzaci. Ani my jsme neměli v hodnocení žádný posudek, jen odškrtnuté tituly a hotovo. Koneckonců, jsme se pak dozveděli, že to tak rozhodčí udělali u 90% posudků. Po této scéně jsme si šli pro kartičku CAC a res. CACIB, řekli, že jí nemají, pak jsme šli na informace, kde nám řekli, že už jsou v kruhu. Vrátili jsme se do kruhu dostali jsme kartičku, po další půlhodině nám známí z Oradie oznámili, že si máme jít i pro razítko, že už je na informacích. A tak jsme asi po hodině a půl měli vše zapsáno a orazítkováno jak má být. Večer jsme se zúčastnili gala večera. Ruffíka vybrali z mnoha štěňat mezi 5 nejlepších. Ale konečný verdikt již s námi nepočítal. i přesto parádní výsledek.

Neděle byla opět hektická. Opět jsme ji zvládli výborně, i když pro Hagyho byla trochu horší. V1 bez titulu. Jen Ruffík opět uspěl s velmi nadějnou a Best Puppy. Zato na pana Urbana opět padl stín: Jeho fenka i pes získali velmi dobrou. Rozhodčím v našem kruhu byla Švýcarka, Lizbeth Mach.

Odpolední show jsme pak prošli v pohodě, sice bez vítězství, ale spokojeni, protože Ruffík nám opravdu dělá radost. Tím nijak nechceme dávat Hagrida do ústraní. Hagy je pro nás stejná jednička, jeho výborné jsou pro nás stejným úspěchem jako Best Puppy u Ruffíka. Jen účast ve finále trochu vyzdvihuje Ruffíka :-)

Tolik v krátkosti "horké novinky"

 

—————

Zpět