Highlander získává tento víkend titul Šampion Rumunska!

23.10.2011 19:24

Je to tady, poslední výstava v Rumunsku je za námi. Protože se končí naše působení v Rumunsku, rozhodli jsme se ukončit i Hagridovi 4x CAC, což se v sobotu povedlo a tím se stal Rumunským šampiónem! 

Celá výstava začala velmi legračně, protože večer před odjezdem nás přivítal Hagýsek o třech nohách. Celý den pobýhal po zahradě bez problémů, válel se na slunéčku a teď! Přijde o třech nohách! Začal rozbor situace. Lehni na pelech a jde se hledat závada na přístroji. Ťapka? V pořádku. Tlapka? V pořádku. Ohmatání svalů, hledání krve, prohmatání páteře,... vše negativní. A jde se spát, v klidu, v teple, žádná bouda. Ráno zvoní budík a u naší postele stojí jako první Hagy. Jeho zadní ťapka opět ve vzduchu :-( Co se děje, nevíme, ale vůbec. je to lepší, ale není to dobré. Zkusíme to risknout. Nastartovat, nasedat a jedeme. Cestou nás navigace protáhla horským průsmykem, cestami, kde skončil asfalt, nebyla jediná dědina, ani lampa, samý výmol, štěrk, louže, mlha,... Nakonec nás to vyplivlo zase na hlavní silnici, tak jsme si oddechli. 

Výstava byla na fotbalovém stadiónu. Asi vydatně pršelo, protože co krok, to jsme objevili pod naší nohou Karlovarské vřídlo. Postupně jsme se provřídlili až na náš kruh, postavili stan, protože stále mrholilo, byla mlha a foukal nepříjemný studený vítr. V tuto chvíli stan velmi oceňujeme. Do stanu dáme boudu, do ní psy a héle, Hagy přestává kulhat :-) Zalezou do boudy a než se vrátíme od zápisu už chtějí ven. Důvod je jasný, voda protekla z fotbalového hřiště až do boudy. Nacucla se 10cm nad zem, tudíž psi dostali naše skládací židličky a my jsme celý den prostáli. Vysloveně povedený víkend. Hagy pak nastoupil do kruhu, rozhodčího přesvědčil na výbornou a CAC, pak nastoupil Ruffík, kde jsme  měli již jasno o druhém místě a to pár týdnů před výstavou, kdy nám přátelé z bígl stanice u Oradei řekli, že do Baia Mare si přijede pro CAC handler z Cluje (čteno "z Kluže", město v Rumunsku). Přesně to se odehrálo. Pes který zvítězil měl viditelné nedostatky a i přesto nás porazil. To samé nás mělo čekat dle našeho zdroje i druhý den. 

Po výstavě jsme jeli na hotel. Další překvapení. Horský pension, u jezera, jen škoda té mlhy. Výborná kuchyň. Mohli jsme využít i bazén, kde mají permanentně 34°C, jakoby římské lázně. Škoda. 

Druhý den nabral ty samé obrátky, jen s malou změnou: pro CAC si s Hagýskem běžel páneček. Rozhodčí mu sice zamotal hlavu, protože se po Hagridovi doslova vrhnul ještě než ho páníček postavil do postoje. Zbytek už pak byl bez problémů. Ruffík pak zkusil porazit přátelství mezi handlerem z Cluje a bulharským rozhodčím a nepodařilo se. Odměnou mu bylo i to, že rozhodčí po udělení titulu CACIB handlerovi, nevzal do kruhu Ruffíka ze třídy šampionů s titulem res. CAC na boj o res. CACIB. Na místo toho ho ihned udělil jinému psovi a vzal na řadu feny. Než nám to došlo, bylo pozdě něco měnit. Když jsem se rozhodl zeptat rozhodčího co to znamená, vytuhl, řekl, že se stala velká chyba a že se velmi omlouvá. Pěkný, ale jde o princip. Protože bychom s res. CACIB stejně neudělali nic, vzdal jsem se práva  na protest. Handler z Cluje stejně neuplatní CACIB pro interšampiona, protože CACIB titulů z Rumunska má nepočítaně. A ještě perličku na závěr, handler opět nezklamal a po kategorii beagle šel za rozhodčím na kus řeči, optat se proč jeho junior beagle neuspěl oproti feně, co k tomu rozhodnutí rozhodčího vedlo. Rozhodčí mu velmi přátelsky řekl, že fena byla kompaktnější, nebyla tak dlouhá. Potřásli si kamarádsky rukou,  pousmáli se na sebe a bylo to. Opět se zviditelnil jako to dělá vždy. Známe ho už 3 rok, čekali jsme že v Itálii nebo Bulharsku by to u rozhodčích nemusel mít tak jistý, ale potvrdila se informace našeho zdroje z Oradei. 

Na výstavě bylo i jedno auto z Jičína, tak jsme poradili  co a jak se šampionem a jeli jsme domů,... Spokojeni, nic nás ve výsledku ani tak nezaskočilo. Zmatky jsou na Rumunských výstavách běžné, kamarádství mezi rozhodčími a vystavovateli je běžné i u nás. Přijeli jsme tedy spokojeni domů a Ruffík na nás koukal jedním okem. Končím, jdeme se podívat co se děje :-(

Jak říká Donutil: Furt se něco děje...

—————

Zpět