Shrnutí víkendu

10.02.2011 22:02

DUO CACIB Brno

 

 

SOBOTA 5.2.2011

Možná by někdo čekal, že jsme zažili super víkend plný úspěchů, ale bylo to jedno velké zklamání. Polská rozhodčí byla opravdu nakloněna polským účastníkům. Hagridovi, který má pěknou plnou postavu vytknula že je hubený a potřeboval by se spravit. Na druhou stranu za pár minut získal první místo podvyživený polský bígl. Druhý den pak právě tento bígl dostal známku dobrý. Tolik třeba jeden příklad za všechny. Neříkám, že byla u všech bíglů nespravedlivá, ale rozhodně u 3 kategorií se minula rozhodnutím. Ruffík sice získal "výbornou" a třetí místo na trůnu, nicméně "velmi dobrá" pro Hagrida nás zklamala a to právě kvůli kritice, že je hubený.

Na druhou stranu jsme si den zpříjemnili drbáním s přáteli. A že jsme jich tam teď měli: z Ostravska, Chomutovska, Prahy,... těéééch bylo. Spravilo to špatnou náladu a těšili jsme se na neděli.

NEDĚLE 6.2.2011

Rozhodčí z Rakouska, posuzovala zdlouhavě, nicméně po pár kolech nám bylo jasné, že se opět blíží zemětřesení a to taky přišlo. Pokaždé když chtěla dát protekční první místo, přišla obhajoba proč tak rozhodla. Například v nějaké skupině, kde nebyla ani jedna z našich předních chovatelek nic neobhajovala, jen udělila 1, 2 či 3 místo. V momentě silných soupeřů pak přišla očista svědomí. No je to škoda. Třásla se zem s mnoha soutěžícími. Oba naši psi dostali "velmi dobrou", Ruffík prý proto, že má nějakou vadu ocasu. No v pondělí jsme se zastavili u veterinářky. Následoval rentgen, rozbor, odběr vzorku a výsledek: o vadu se nejedná. Otok byla to jen reakce na zapíchnutý bodlák či trn od růže. 

No co dodat, víkend nicmoc. Oxxi a Offi to neměli stejně jako my jednoduché. Spravilo to až první místo a titul CAC pro Ruby v sobotu a první místo a titul CAC pro Ronni v neděli. Perličkou bylo i získání titulu Český Šampion krásy pro Ronni, takže Brána Krušnohoří i přes rozpačité výsledky zabodovala. Opravdu nás bavilo a potěšilo, že jsme mohli celý den diskutovat s kamarády a to nejen z Brány. 

Co dodat, už loni jsme říkali, že Brněnský DUO CACIB je pohromou pro mnoho vystavujících, padají bez problému i "dobré" známky. Nedali jsme si říct a tak to i dopadlo.

—————

Zpět