Štěňátka a krytí

02.01.2012 23:48

 

Tak a štěňátka jsou všechna pryč. Některá skončila v rukou samotných rozhodčích, jiná zase u lidí co se teší na výstavy a proto můžeme říci, že první vrhy se potkaly s úspěchem a náš Ruffík má potomky, kteří se určitě neztratí. 

Máte-li doma fenku bíglíka s PP a chtěli byste nakrýt s našimi bíglíky, napište. K Vaší fence Vám doporučíme, zda nakrýt s Hagýskem nebo s Ruffíkem. Máme k dispozici i konzultace s poradkyní chovu od Beagle klubu, paní Smejkalovou. Takže naše případná domluva bude též potvrzena i odborníkem. U obou našich bíglíků jsou zde k dispozici rodokmeny. Jen podotknu, že na stránkách Beagle klubu je Ruffík veden se špatným záznamem jako nechovný. I přes několik prostestů se nepodařilo upgradovat tento záznam. Ruffík je chovný a proto ke krytí nabízíme oba naše bíglíky.

Charaktery?

Highlander Z Brány Krušnohoří (Hagy, Hagýsek)
velmi temperamentní bíglík, který je vděčný pánečkovi, hravý. Rozhodčí chválí jeho typickou hlavu bígla, paní Heřmanová (majitelka chovné stanice Z Brány Krušnohoří) pak zvýrazňuje osobitost a velmi dobré zbarvení - (jeho matka Alimet i v deseti letech vypadala na 5 letého bíglíka jak zbarvením tak i temperamentem). Hagy je poslušný - BzH vykonal s titulem CAJT, 1. místo a to na poprvé. Odložení v lese není problém, chůzi u nohy též ovládá bez vodítka. Patří mezi postavou vyšší bíglíky. Má pěkně osvalené tělo, v mládí jsme s ním velmi často navštěvovali coursing, kde se běhalo za návnadou. Miluje běhání u kola, 20km není problém, má výdrž. Momentálně má na poličce 2 šampiony krásy z Rumunska a ze Srbska, které jsme získali během našeho téměř 4 letého pobytu v Rumunsku. 

Ruff Z Brány Krušnohoří (Ruffík nebo i mumánek)
Bíglík, dva a půl roku. Už v tomto věku je šampionem 5 zemí: Maďarska, Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Chorvatska. Navíc má i zkoušky BzH. Je postavou menší, celopláštík, krásně huňaté tlapky. Je po mamince velmi temperamentní, živý, hravý. Neustále z něj kypí energie a dobrá nálada. Trpí, když je sám. Miluje společnost - prostě bíglík jak má být. Vnímavý, neustále u kuchyňské linky - ta naštěstí nemá vliv na jeho váhu :-) 

Oba bíglíky krmíme peletkami fit-croc ze stránek Baron.cz, mají dostatek pohybu na naší zahradě přes 1000m2, jsou neustále s námi, na vycházkách, v přírodě,... Takže teď nepíši o reklamě na krmivo, ale o skutečnosti, že krytím s našimi bíglíky získáte velmi dobrý základ pro Vaše štěňátka.

Při krytí si zjišťujte, v jakém prostředí bíglíci žijí, čím jsou krmení, jak tráví volný čas... Proč? Nervní, agresivní, líný nebo třeba neustále vystrašený pes vám přenáší do štěňat i tyto geny. O tom jsem se několikrát přesvědčil a to hodně blízko nás, kdy šťěňata z jednoho vrhu zůstali všechny nedůvěřivé k cizím a to i přesto, že každá vyrůstala s jinou rodinou. Prostě geny po taťkovi se přenesly dál na další pokolení. A je jedno zda s nimi vystavujete nebo je máte na postel či do lesa na práci. Gen jim prostě říká - nedůvěřuj každému. 

Tolik několik rad, nabídek a postřehů. Máte-li zájem o krytí z některým z našich bíglíků, pak nám napište buď sem na naše stránky nebo se snámi spojte přes Facebook (link na titulní stránce). Od února se vracíme zpět do ČR a je otázkou dohody jaké budou podmínky krytí. V každém případě vylučujeme krytí s fenkou bez PP, neuchovněnou nebo agresivní. V zájmu obou stran bude k celému aktu sepsána i smlouva, kde se veškeré domluvené podmínky dají černé na bílém, tak abychom předešli případným nepochopením. 

 

—————

Zpět