Vánoce opět v Rumunsku

26.12.2010 20:02

A je to za námi. Vánoce jsme prožili opět v cizině. Letos byly opět bez sněhu, ten napadl až na Štěpána. A jak jsme si je prožili? Nemysleli jsme  jen na sebe, ale i na bíglíky a tak už polévka byla trochu jiná. Koupili jsme uzená žebra, ty jsme vyvařili asi hodinku k žebrům jsme přidali i kuřecí špalky, které jsme nakonec vyjmuli a právě ty jsme dali Ruffíkovi a Hagridovi jako štědrovečerní baštu. Vývar z uzených žeber jsme měli jako základ k brokolicové polévce s rybou. Povedla se, byla opravdu vynikající. Bramborový salát jsme si nachystali večer před tím a tak o vánočním večeru jsme jen dosmažili lososa a řízky. Snažíme se rybu o vánocích dodržovat.

Stromeček jsme ozdobili jako vždy odpoledne, takže večer v šest už byla štědrovečerní tabule na stole. Připili jsme si slámovým přívlastkovým vínem Savignon. 

Bíglíci dostali pískající kuličku, která se plní kokinama. Tak to podle toho pak vypadalo, 2 vteřiny byli v  kuchyni, pak už se řítili  za pískotu a jekotu do obýváku. Vrčení, zoufalé kňučení, štěkot - no to byl zase dárek. Hagy opravdu až kňučel jak se nemohl dostat ke kokinu uvnitř. Ruff pak kňučel na Hagrida, protože nevěděl proč je tak nervní.

My pak dostali spoustu dárečků, a tak bylo fajn. Bíglíci měli celý víkend radost z dárků i z vařeného kuřete. My měli radost z klidu a pohody. Doufáme, že i Vy jste si užívali svátky klidu :-)

 

—————

Zpět