Výstavy a vystavování

17.09.2009 19:26

tak jsme si prošli pár výstav v cizině a začínáme pomalu srovnávat... Ne, že bychom chtěli dělat chytrý, to rádi přenecháme jiným :-) Zcela z praxe můžeme říci, že každá výstava má své plus a mínus.

1. vystavovatelé velmi často šetří na informačních cedulích, které přivedou z hlavních silnic vystavovatele i návštěvníky. Přitom se to dá udělat velmi levně na kus papíru, který se vloží do kancelářské fólie na dokumenty a připínáčkem na strom u silnice. Maličkost, ale kolik lidí jsme již našli jak bloudí okolo výstaviště ať už to byla klubová výstava či mezinárodní výstava v Maďarsku či Rumunsku. Mapka sice na webu je, ale kolik lidí má navigaci a kolikrát je výstaviště u hlavní silnice?

2. Registrační místo pokud není malý areál není také kolikrát ani vidět od vchodu. Kolikrát bychom opět uvítali byť jen A4 paíry se šipkami :-)

3. Účastní-li se výstavy zahraniční hosté, angličtina či němčina pro vyvolávání čísel vystavovatelů v kruhu by bylo též vhodné. Například v Maďarském Debrecenu jsme se jen domnívali, kdy jdeme do kola... Co nám chtějí. Můsím ale podotknout, že rozhočí s námi vždy anglicky komunikoval.

4. Pokud zahraniční účastník postupuje např. do BIS, je dobré mu to zvýraznit do hodnocení jiným písmem či kapitálkami. Takto si povšimne, třeba zkratky BIS či pod.

5. Rozhodčí by měli být jak profesionální, tak ale i ohleduplní. sice některá hodnocení jsou pravdivá, ale hodnocení, které občas čteme na webu z výstav jsou mnohdy velmi tvrdá pro majitele: krátké nohy, šlachovitý, křivá páteř,.. Dá se to napsat i opisem, tímto způsobem se jen dotknout vztahu majitele a psa. Pro majitele je většinou jeho odchovanec číslem jedna. Takovéto hodnocení mu změní zcela náhled na jeho favorita a už na něj vždy bude koukat jako na psa s krátkýma nohama, a třeba to ani není pravda, jen šel do výstavního kruhu po psovi s delšími nohami či rozhodčí je majitelem psa s jinými proporcemi (má v oblibě větší a silnější bígly či naopak je vyznavačem drobného bígla Tergy apod) Takže je otázkou, zda hodnocení musí být vždy tak přímé a nedá se napsat pokěkud kratší tělo, páteř mírně zvlněná,.. jsou i krásné opisy, ne?

....

to jsou jen první postřehy co máme, nejsou nijak špatné, spíše  jsou to jen drobnosti, které ale pomůžou dobré náladě a hlavně se k Vám budou všichni rádi vracet, protože mají pocit, že se o ně staráte, že vše našli ihned a nemají pocit, že celý den tráví hledáním či poptáváním...

Tak kdyby toto četl nějaký organizátor,... třeba... tak alespoň ví, kde hledat něco jak zlepšit úroveň akce.

—————

Zpět